Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Idei de cadouri pentru MARTIE

Made in RO: modă sustenabilă, home deco, bijuterii, experiențe

Idei de cadouri pentru MARTIE
foto: Desene cu lumină

Am decis să păstrez tradiția Ideilor de Cadouri de la branduri și business-uri pe care eu le admir și despre care țin musai să vă reamintesc din când în când.

Martie, pentru mine, este sinonimă cu valențele atât de diverse ale feminității. Ca o celebrare a unei vieți noi și pure, nealterată de superficialitate și grotesc, este luna care te îndeamnă la autenticitate, firesc și lejeritate.

Martie, cred eu, este luna femeilor care ating pământul cu tălpile lor reci și goale, cu o siguranță copleșitoare; cele care, cu buzele roșii și pline, tânjesc după săruturi; fie cele care îmbină laolaltă inteligența și umorul, și cuceresc inimi și minți educate.

Martie este luna femeilor care dăruiesc (și își dăruiesc cadouri) femeilor din viața lor pe care le iubesc și le admiră cu nesaț, infinit.

Iar pentru toate cele de mai sus, am pregătit o listă cu IDEI de CADOURI.

💎 BIJUTERII 💎

THE SENSE OF BEAUTY

Broșe create de artista Raluca Buzura din porțelan.

THE SENSE OF BEAUTY

Diana Cojocaru

Broșe pictate manual pe suport de lemn de artista Diana Cojocaru, una dintre femeile mele fav pentru talentul, bunătatea, delicatețea pe care le emană în stare pură.

Statement Jewellery - Always Remarkable
Shop statement jewellery, fashion accessories and homeware inspired by the beauty of nature. Every piece is a work of art.

Bon Bijou

Raluca Leafu, owner Bon Bijou & Joule Project a creat, alături de Andreea Esca, Colecția Mama.

HOME | JOULE PROJECT
Discover nature’s raw energy captured in fine jewelry. JOULE PROJECT

Zea et Sia

Bijuterii zestre pentru mame și pentru fetele lor. Zea et Sia e un brand românesc de bijuterii pe care îl ador, îl purtăm eu și Rita, și despre care am povestit pe blog.

Pe site-ul Zea et Sia (link mai jos), poți achiziționa inclusiv bijuterii pentru tați și băieți.

Zea et Sia
Zea et Sia este un brand de bijuterii zestre, care are dorinta de a amesteca simplitatea bijuteriilor din aur minimaliste cu dorinta de matchwear mama-fiica. Bijuteriile Zea et Sia sunt create si fabricate in Romania.

Maria Paltin

Maria este o altă artistă pe care efectiv o ador. Am avut șansa să ne întâlnim la o cafea și, crede-mă, este un munte de bunătate și delicatețe.

În plus, creează unele dintre cele mai frumoase bijuterii și accesorii din porțelan.


🧶 MODĂ SUSTENABILĂ 🧶

Kitisimo Atelier

Kitisimo este un brand românesc care împletește sustenabilitatea & calitatea cu un design vesel și atemporal.

Lucrate într-un atelier din Constanța, hainele pentru copii și cele pentru femei sunt confecționate din materiale premium: lână fiartă, bumbac, pânză topită.

Ce mi se pare cu atât mai fain este că lucrează cu producători locali de materiale (deFlorian) și foarte rar cu alți producători din UE, dar și aceștia atent selectați astfel încât să nu facă rabat de la calitatea țesăturilor.

Hainele pentru copii pot fi personalizate (how cool is that?!?), iar atenția pentru detalii devine o reală pledoarie pentru sustenabilitate: în materie de livrare, fondatoarea brandului Kitisimo, Anca, a implementat sistemul de ambalaje returnabile, alături de cei de la R-Create.

Este un brand despre care voi mai povesti aici sau pe contul de Instagram pentru că merită toată admirația.

Slow Fashion sau Moda sustenabilă
Slow Fashion sau Modă Sustenabilă: Bravo ție pentru Alegerea Stilului Durabil!

Galeria

Muza Aida Economu curatoriază haine, încălțăminte și accesorii, obiecte vintage with a twist.

De la Galeria mi-am achiziționat cel mai frumos palton vintage semnat Max Mara. To die for, nu alta.

#MusaideVizitat: G A L E R I A
Campanie menită să îți răsfețe simțurile.

OK KINO

OK KINO este o formă de artă realizată la superlativ pe toate palierele: croiuri, materiale, sustenabilitate, culori. Fondatorii OK KINO, Darya Golneva și Denis Caunov, creează piese vestimentare sub semnul unui minimalism care aduce un tribut simbolurilor etnice.

Darya: femeia OK KINO preferă puritatea în vestimentație
OK KINO, brand premium Made in Republica Moldova

AIRE Official

Brandul AIRE este o dragoste relativ recentă, dar care va rămâne veșnic aproape de sufletul meu. Hainele semnate AIRE plutesc pe tine, nu se așază, atât de blânde sunt cu pielea ta. Realizate din cele mai prețioase materiale: mohair, lână, mătase, creațiile Ralucăi Nițu sunt un veritabil cadou pentru luna martie.

Raluca Nițu, AIRE: transmit rafinament prin simplitate
AIRE, premium knitwear & leather goods

Grapadina și WarewarE

Adina Grapa realizează haine și accesorii ca parte dintr-un univers în care natura coexistă cu estetica și cultura japoneză, prin simplitate, corectitudine și bun simț.

Adina Grapa, owner Grapadina: frumosul înseamnă simplu
Creații Zero Waste. Raw. Cool. Effortless. AU NATUREL.”

MUSE UM

Hainele semnate MUSE UM sunt confecționate din “vegan deadstock”, iar estetica lor îți stimulează latura ludică și creativă.

MUSE UM: creez haine care pot deschide un dialog
MUSE UM, “vegan deadstock” brand.

3WLABEL

3WLABEL utilizează stocul nefolosit al fabricilor de haine pentru a produce îmbrăcăminte.

Numele 3WLABEL reflectă rațiunea din spatele promisiunii mărcii. Transformă cele trei R - Reutilizare, Reproiectare și Returnare - în 3 W: Waste to Resource, Wearables și Women Empowerment.

Irina Moreno, 3WLABEL: despre sustenabilitate ca lux revendicat
3WLABEL - Timeless, Minimal, Feminine.

Arc Maison - Social Hub

Arc Maison - Social Hub, unul dintre locurile mele fav din București, organizează un Târg de Mărțișor. Ne vedem acolo?

Arc Maison - Social Hub, cea mai faină comunitate pentru femei
Arc Maison - Social Hub, creat de femei pentru femei, un mix de pasiuni și small business-uri, în sfera frumosului.

Maestoso

Genți din piele naturală care îmbrățișează uniunea dintre arhitectură și sculptură. Brandul Maestoso are și o inițiativă splendidă - One order. One tree - un copac plantat pentru fiecare comandă plasată pe site.

Maestoso ⋆ Brand exclusivist de genti din piele naturala
Brand exclusivist de accesorii si genti din piele naturala cu design contemporan. | Descopera creatiile de inspiratie arhitecturala semnate Maestoso.

Maria Tureanu, Marie Nouvelle

Pe Maria o admir de multă vreme. De altfel, eu și Ioana Buru vom include atelierul Mariei în Campania noastră #MusaideVizitat.

Până atunci, e musai să spun că Maria a pregătit "mărțișoare" faine pentru iubitoarele de wearable art.

MarieNouvelle
Marie Nouvelle | Arta prinde viata sub forma unor uimitoare accesorii, esarfe de matase si lana, rochii din matase naturala si alte tesaturi naturale.

Atelier Isabelle Vijiiac

Isabelle creează rochii și accesorii care celebrează feminitatea într-o manieră delicată și jovială.

Rochia de mai jos - realizată de ea (gulerul, la fel) - este una dintre acele piese de care m-am îndrăgostit din momentul în care am îmbrăcat-o. Și una dintre rochiile prin care mi-am celebrat feminitatea.


OTOTO

Este unul dintre locurile din București #musaidevizitat. Ototo te așteaptă cu o selecție de produse super atent curatoriate, de cea mai bună calitate, care respectă valori etice și de bun simț, de altfel. Modă sustenabilă (pe bune), produse de îngrijire, alimente, toate în același loc + o cafenea cool.

OTOTO Store, sustenabilitatea ca stil de viață
OTOTO, branduri slow & sustainable & ethical.

Alte branduri de modă sustenabilă Made in Ro pe care le admir infinit și pe care le-am recomandat și în lista de Idei de Cadouri din iarnă:


🫶 EXPERIENȚE 🫶

Lica Popescu, stylist & cofounder The Fine Line

Dacă ești pasionată de stil, nu doar de modă, sau vrei să îi oferi mamei tale / prietenei tale o experiență care îi poate îmbunătăți anumite aspecte ale vieții printr-o schimbare vestimentară menită să îi redea încrederea în forțele proprii, ei bine, serviciul oferite de Lica este cadoul perfeeeect.

Lica: "încrederea în stilul personal înseamnă încredere de sine."
Interviu cu Lica Popescu, fashion stylist & Co-founder The Fine Line.
Lica: încrederea în stilul personal înseamnă încredere de sine, iar aceasta este baza pe care putem construi viața pe care ne-o dorim.

Desene cu lumină

Ioana Buru continuă tradiția sesiunilor foto "Mommy & Me" și în luna martie a acestui an. Îți poți face cadou ție o astfel de experiență sau unei femei faine din viața ta.

Mommy & Me • Desene cu Lumina
PROIECT MARTIE 2022 Aranjamente florale: Atelier Interesart Asternuturi: Genuin Shop Tinute: Lali Wear Cosuri de rachita: Maison Mimino Printuri / tablouri: Diana Dragne PROIECT MARTIE 2021 Locatie: Rezident.ro Aranjamente florale: Atelier Interesart Materiale si asternuturi pat: deFlorian Tinute: L…

EnRose

Despre enRose și Adina Filculescu, owner-ul acestui business floral, am povestit des pe blog. Adina este una dintre femeile mele fav pentru că emană un vibe tare fain și autentic, fără poleială inutilă.

În luna martie, îți poți face cadou un abonament floral sau îi poți dărui mamei tale, bunicii tale, prietenei tale unul.

Un alt cadou-experiență poate fi voucherul pe care femeia dragă din viața ta îl poate folosi pentru a participa la unul dintre workshop-urile organizate de Adina. Mai multe info aici.

Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima oară?
Mă întreb uneori “Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima oară?”. Este un reminder care mă ajută să “do more of what makes me happy”.

Cărți, Dulciuri și Flori

Splendida Ioana Uretu pregătește deja "mărțișoarele" parfumate. Needless to say, Ioana creează unele dintre cele mai fine și faine cadouri de oferit.

Carti Dulciuri si Flori
. . . Flori pentru suflet, dulce pentru tine și o carte pentru spirit! Conceptul Ioana Uretu crede ca florile impartasesc iubire, dulciurile aduc zambete, iar cartile iti deschid lumi noi. In 2013 a creat conceptul unic “Cărți, Dulciuri și Flori”: cadouri care aduc impreuna cele trei elemente si car…

Flori Sauvage

Fetele de la Flori Sauvage (alături de care am realizat și un interviu pe care îl voi posta la începutul lunii martie) realizează buchete și aranjamente florale 100% sustenabile.

În plus, au creat un concept minunat - Spune-ți I LOVE MYSELF! cu un buchet de flori! - pe care eu îl recomand. Este un exercițiu de self-love pe care ar trebui să ni-l facem fără vreo sărbătoare sau un motiv anume.


Dormi, puiule, dormi

În luna martie, Ana Barbu organizează 3 workshop-uri (3, 17, 24 martie) pentru mamele care își doresc să fie bine cu ele însele, să se odihnească fizic și psihic.

Dacă treci printr-o perioadă grea (been there, done that) sau una dintre prietenele tale se confruntă cu nopți nedormite, accesul la unul dintre workshop-urile Anei poate fi un cadou mai mult decât potrivit.

Ana Barbu, despre experiența raw a unei mame
Experiența raw a unei mame care vorbește deschis despre depresia postpartum și experiențele mai puțin roz ale maternității, dar și despre importanța somnului pentru mamă și copil.

🎍HOME DECO🎍

1988 Cultivating Spaces

Obiecte home deco, în serie limitată și de un bun gust desăvârșit, realizate de către meșteșugari și artiști locali după designul gândit de cele două fondatoare ale acestui business, Diana Toncea & Bianca Popa.

1988 Cultivating Spaces, #musaidevizitat
#MusaideVizitat, o doză serioasă de hedonism.

Maria Gabriela

Pe Maria am descoperit-o pe Instagram și m-am îndrăgostit iremediabil de semnele ei de carte. Am comandat pentru mine, mama și sora mea acum ceva timp și sunt absolut minunat realizate.

Le poți folosi ca semne de carte sau le poți transforma în mici tablouri.

Watercolor Paintings by Gabriela - GabrielasWorld
Gabriela paintings and illustrations, created to bring joy and happiness to those around her.

Pun Suflet

Simona Măgureanu și-a transformat talentul într-un cadou autentic și cu suflet. Te încurajez să îi comanzi broderiile lucrate manual. Poți personaliza sau poți alege dintre modelele pe care le are deja expuse pe contul de Instagram.

Simona Măgureanu Pun(e).Suflet în broderiile pe care le creează manual
Despre cum este să te întorci la lucrurile simple, la natură, să îți iei inspirația de acolo și despre un talent transformat într-un cadou autentic.

MOON and CHAPEL

Sabrina Marinescu și Adriana Toma, cele două fondatoare, te așteaptă cu o varietate de produse care susțin ritualurile de fumigație și care creează spațiul ideal pentru acestea, dar și cărți care celebrează spiritualitatea și produse de îngrijire atent curatoriate de către Sabrina și Adriana.

#MusaideVizitat: MOON and CHAPEL
#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile, unde bunul gust este omniprezent, la fel și o doză serioasă de hedonism.

Philocaly

Porțelanuri, fețe de masă și șervete, lumânări și sfeșnice, plus cele două volume scrise chiar de Anca, owner Philocaly: (Micro)scop pentru suflet și Trup și Stele.

Ai pregătită și o selecție faină tare de cadouri absolut splendide și minunate, îți zic.

Cadouri pentru suflet
Idei de cadouri cu cești vintage, cărți de poezie, lumânări, sfeșnice, porțelanuri de colecție.
#MusaideVizitat: Philocaly
#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile, unde bunul gust este omniprezent, la fel și o doză serioasă de hedonism.

VAZE

Brîndușa Iacob creează, la roata de olărit, vaze și alte obiecte decorative ireal de frumoase. În plus, materialele utilizate de către Brîndușa sunt organice și nu conțin plumb sau alte substanțe toxice.


Te poți inspira și din articolul de mai jos pe care l-am scris în urmă cu ceva timp.

Idei de cadouri pe care le poți face oricând
De la branduri și business-uri românești musai de apreciat și susținut.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați

Mă abonez ♡